Solicita Cotización

Número incorrecto. Por favor, compruebe el código del país, prefijo y número de teléfono.
Al hacer clic en 'Enviar' confirmo que he leído los Política de protección de datos y acepto que mi información anterior sera procesada para responder a mi solicitud.
Nota: Puedes cancelar tu consentimiento enviando un email a privacy@homify.com con efecto futuro

Nowoczesny dom rodzinny o przejrzystej strukturze

A.D. A.D.
Casas de estilo  por Müllers Büro
Loading admin actions …

W dzisiejszym dniu przeniesiemy się w okolice Jeziora Sumter, gdzie przyjrzymy się z bliska pewnemu jednorodzinnemu domowi zaprojektowanemu przez niemieckie studio architektoniczne von Müllera. Rodzina zwróciła się o pomoc do specjalistów, bowiem znani są oni z ekologicznego i zrównoważonego budownictwa oraz z dbałości o najmniejsze szczegóły. Marzeniem klientów było posiadanie domu, który będzie bezkompromisowo współczesny, a zarazem będzie wykorzystywał walory pięknej lokalizacji, w której się znajduje. Ważnym warunkiem było także stworzenie w domu przestrzeni do pracy, całkowicie odrębnej od reszty domu. Jak się zaraz przekonacie, architektom bez wątpienia udało się osiągnąć wyznaczony cel. Zapraszamy!

Piękno fasady

Już na pierwszy rzut oka dom przekonuje swoją niezwykłą i nowoczesną formą z czystymi liniami i niezbyt ostrymi sylwetkami. Konstrukcja oparta jest na płaskim dachu i sześciennych elementach stylu Bauhaus. Budynek zyskuje naturalny i ciepły dotyk dzięki drewnianej elewacji fasady.

Widok wieczorem

Nawet po zachodzie słońca dom jest bardzo imponujący. Ciche, zaciszne położenie nad samym jeziorem pozwala budynkowi na hojne otwory okienne bez uszczerbku dla prywatności mieszkańców. Dzięki dużym szklanym powierzchniom otwiera się na malownicze otoczenie i sprawia, że ​​część zewnętrzna jest częścią koncepcji życia.

Plan parteru

Gabinet z miejscem do pracy znajduje się obok pokoju dziecięcego i pokoju gościnnego oraz małej łazienki i pomieszczenia gospodarczego, obszernej kuchni, jadalni i części dziennej, które można wykorzystać w większym gronie. Studio można otworzyć w razie potrzeby i rozszerzyć przestrzeń życiową.

Plan piętra

Na piętrze znajduje się czysto prywatna strefa. Klientom zależało na płynnej integracji życia i pracy, ale z drugiej strony, także na wyraźnym rozgraniczeniu na czysto prywatny obszar odosobnienia. Zostało to zrealizowane na piętrze domu, w którym obok sypialni znajduje się przestronna wanna w łazience typu wellness, garderoba i piękny, słoneczny taras.

Łazienka

Oczywiście nie chcemy pozbawić Cię spojrzenia na wnętrze domu. Tutaj widzimy łazienkę z podwójną toaletką, prysznicem na poziomie podłogi i wanną bezpośrednio przed oknem, dzięki czemu można cieszyć się fantastycznym widokiem na zieleń podczas kąpieli. Projekt wnętrz harmonijnie kontynuuje zewnętrzną architekturę dzięki czystej linii i zastosowaniu jasnego drewna.

Casas de estilo  por Casas inHAUS

¿Necesitas ayuda con tu proyecto?
¡Contáctanos!

¡Encuentra inspiración para tu hogar!